Hakko BTC | 2014.08

八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
八光自動車東大阪支店 The Hakko Body Technical Center BTC
Site
Location: Higashi Osaka
Land area: 1,020m2

Building
Use: Factory
Structure: Steel
Floor Area: 3,255m2

Webapge
Archello
The Hakko Body Technical Center was designed and built for Hakko, one of the biggest dealers handling 
European cars around Osaka. This building is their technical center for auto maintenance services. 
The building occupied 3,254.97 square meters of space, divided across four floors into technical 
maintenance areas for 80 cars, as well as a test area, the fully painting - finishing booths, body 
technical facilities, offices, meeting rooms and so on. We demonstrated the efficiency and aesthetic 
of the technical center building. The scope of the architecture led to a planning model with relationship 
between various functions. In addition, the body technical center is the place that heightens the complex 
of various areas and functions of space planning.

The concept of translucent/transparency, while the perspective is explained by building spaces and 
components. The exterior facade with translucent glass panels created the supportive relationship between 
inside and outside building. It is perceived through movement, through space and time that make people 
imagine about what is behind the screen. Although, transparency layers are one of the main elements used 
in this building. There are in-filled with clear glass panels that allows for a perception of depth and the
simultaneous view of activities in spaces. Especially, in the area of technical maintenance that we intend 
to present the technical maintenance processes to visitors (customer). As a result, technical employees will 
work well with stimulus because the presentation place makes them proud of their performances.
 
With a few spaces, we have reduced the space for idling spaces to enhance the building high-efficiency. 
Integrated design with the technology of moving track systems for cars. A car’s body moved along the track. 
So that cars can shift along a rail while maintenance in parallel with other cars and make it easy access to 
sides of the vehicle, the system although decreased vehicle circulation inside the building and reduced time 
of maintenance. The concept for the technological building systems takes up these relationships and 
integrates them in the building.